Roze yoghurtmousse

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken. Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen. Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer. Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt. Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken. Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is. Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.

Roze yoghurtmousse is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Granolataart
2 uur-
Bekijk recept
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse
2 uur-
Bekijk recept
Rodevruchtencompote met yoghurtmousse en kokoscrumble
Nagerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept