Salade met zeevruchtenkoekjes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappel in circa 10 minuten net gaar. Laat afkoelen en pel de schil eraf. Spoel de zeevruchten af. Laat goed uitlekken en hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie en bak de ui in circa 5 minuten op lage stand lichtbruin. Voeg de knoflook en gember toe en fruit even mee. Roer de gehakte zeevruchten erdoor en bak nog een minuut mee. Rasp de aardappel grof en vermeng met de inhoud van de pan, het ei en de koriander tot een plakkerig mengsel. Breng op smaak met zout en chilipeper. Vorm er met de hand of twee lepels koekjes van en wentel die door de bloem.
  • 2 Verwarm de rest van de olie en schuif de koekjes er voorzichtig in. Bak ze om en om lichtbruin en krokant. Houd ze warm in de oven of boven een pan met kokend water. Schep de dressing door de salade en verdeel over 4 borden. Leg op elke salade een paar warme zeevruchtenkoekjes.

Salade met zeevruchtenkoekjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept