Scones met gedroogd fruit

4
30 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met suiker, zout, boter en vruchtjes snel tot een korrelig geheel. Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk. Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Als u de suiker en vruchtjes weglaat en vervangt door geraspte kaas of fijngesneden ham heeft u hartige scones, lekker met roomkaas.

Scones met gedroogd fruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept