1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen. Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven. Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen. Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.
Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd is een recept van PLUS