Sint- en Pietenkoekmasker

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef suiker en bakmeel boven een kom en roer het met de speculaaskruiden en zout door elkaar. Voeg de boterblokjes toe en kneed met een koele hand door. Voeg het water of de melk toe en kneed snel verder tot een soepel deeg. Rol het deeg als een worst in plasticfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven op 160°C. Bestuif het aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 4 of 8 gelijke stukken en rol deze snel uit tot lapjes van 5 mm. Rol en kneed niet te lang, het deeg wordt dan weer te plakkerig. Leg er een klein (brood)bordje op en snijd er rond omheen zodat je een cirkel hebt. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier. Druk met een klein (borrel)glaasje rondjes van de restjes deeg en vorm daarmee een baard of haar door ze langs het hoofd te drukken. Teken met een satéprikker de lijnen van de ogen, neus en mond en druk in de ogen eventueel een kijkgaatje met een appelboor. Bak de maskers in circa 30 minuten. Neem het bakpapier met de koeken in een keer van de bakplaat en leg het op een rooster om af te koelen. Maak het masker helemaal af door de getekende lijntjes en vlakken in te kleuren met glazuur.
  • 3 Lekker met warme chocolade-of anijsmelk.

Sint- en Pietenkoekmasker is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept