1 Verwarm de honing. Zeef de bloem en vermeng die met het zout, de kruiden, anijspoeder en het bakpoeder. Roer de warme honing, stroop en een paar eetlepels water door de bloem en kneed snel tot een stevig deeg. Voeg indien het deeg te droog is nog wat water toe. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en steek er met een lettervormpje een letter uit. Bijvoorbeeld de voorletter van zoon of dochter of de S van Sinterklaas. Of teken met een satéprikker eerst de letter en snijd deze dan met een klein mesje uit. Leg de letters op een bakplaat met bakpapier. Steek een centimeter vanaf de bovenkant van de letter een gaatje uit met een appelboor waar straks de dropveterketting doorheen gaat. Bak de taailetters in circa 15 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen. Trek door het gaatje van de letter een dropveter voor een ketting, of versier er de kamer mee.
3 VersierenAls het glazuur nog een beetje zacht is, kunnen er versieringen op worden gemaakt met kleine snoepjes, zilverpilletjes, hagelslag, schuimpjes en chocoladefiguurtjes. Dropstaafjes hebben leuke kleurtjes en kunnen gebruikt worden om sierlijke lijnen te maken op taarten en dergelijke. Ook zijn ze zeer geschikt om ogen en monden mee te accentueren. De taaitaaiketting kan ook extra worden versierd. Besmeer met een beetje glazuur, plak er de snoepjes op en laat hard worden.
Sinterklaas-taaitaaiketting is een recept van PLUS