1 Kneed het gehakt goed door met de ketjap, kruiden, bosui en ei en voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Vorm hier kleine balletjes van. Rol de balletjes door de sesam en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes rondom bruin en gaar. Serveer ze direct.+ 30 minuten koelen.
2 Serveer bij deze snackballetjes een lekker sausje, zoals • Pittige satésaus: roer door gewone satésaus wat extra sambal.• Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, geraspte en uitgelekte komkommer en wat munt.• Mosterdsausje: roer naar smaak mosterd door mayonaise.• Zoete paprikasaus: gemalen geroosterde paprika’s met wat tomatenketchup.
Snackballetjes in een korstje van sesam is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam