1 Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de spinazie 5 minuten. Druk de spinazie goed uit in een vergiet en laat uitlekken. Vet de springvorm in met een eetlepel van de boter en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Verwarm de rest van de boter en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Snijd de spinazie grof en doe deze samen met de gefruite uien en knoflook bij het eimengsel.
2 Giet de spinazievulling in de deegvorm. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af. Verdeel de camembert en de pijnboompitten over de spinazie en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.
Spinaziequiche met camembert is een recept van PLUS