Spinaziequiche met camembert

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de spinazie 5 minuten. Druk de spinazie goed uit in een vergiet en laat uitlekken. Vet de springvorm in met een eetlepel van de boter en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Verwarm de rest van de boter en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Snijd de spinazie grof en doe deze samen met de gefruite uien en knoflook bij het eimengsel.
  • 2 Giet de spinazievulling in de deegvorm. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af. Verdeel de camembert en de pijnboompitten over de spinazie en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.

Spinaziequiche met camembert is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spinaziequiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziequiche Met Geitenkaas En Pesto
10-20 min -
Bekijk recept
Spinaziequiche
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spinazie-quiche
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept