1 Breng de rijst met water in een pan aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de rijst kleverig wordt (let op: niet papperig). Giet de rijst af en laat het nog even nastomen. Meng azijn, suiker en zout door elkaar en schep dit door de rijst. Laat de rijst nog even afkoelen.
2 Leg plastic folie op het bamboematje. Verdeel de linten komkommer over de hele breedte van het matje (laat de randen vrij) en schik hier een kleine hoeveel rijst op, een paar reepjes paprika, stukjes tomaat, stukjes kip en wat waterkers. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en schuif met de andere hand de plastic folie er steeds voorzichtig een stukje tussenuit. Maak een tweede rol met de repen wortel als buitenkant. Snijd de sushirollen met een scherp, nat mes in 8 stukken en serveer de sushi op een schaal. ca. 25 minuten.Voor 2 rollen (circa 4 personen)