Surinaamse pastei

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper. Voeg de tomaten, het bouillontablet en water toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoelen. Verwarm de oven op 200°C. Bekleed het bakblik met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen. Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Vervang 2 augurken door 1 eetlepel kappertjes.Bestrijk de deegdeksel eens met losgeklopt ei zodat deze glanst en goudbruin wordt.

Surinaamse pastei is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-preipastei met rookworst
20 min-
Bekijk recept

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept