Tomaten met sardines en olijven

5
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Snijd de kapjes aan de bovenkant van 8 kleine trostomaten of cocktailtomaten eraf. Hol de tomaten uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord. Giet 2 blikjes sardines af en verwijder de graatjes. Pureer de vis met 1 eetlepel citroensap, 50 gram groene olijven met piment, 4 ansjovisfilets en 1 eetlepel kappertjes. Vul de tomaten met deze spread. 

2. Neem in plaats van sardines gerookte makreelfilet of voor vegetariërs feta in plaats van vis en serveer de tomaatjes op eierdopjes of kleine glaasjes.

Tomaten met sardines en olijven is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept