Tompouce

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop. Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit). Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig. Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing. Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone. Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.

Tompouce is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen-tompouce
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen-tompouce
25 min Voorgerecht
Bekijk recept