1 Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, 5 eetlepels melk, eieren, zout, suiker en gesmolten boter. Kneed hiervan een soepel deeg. (Voeg eventueel iets meer melk toe). Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een ei en laat deze 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het gehakt met de ui in 2 eetlepels olie rul. Voeg paprikapoeder en zout en peper toe. Laat iets afkoelen.
2 Rol de bolletjes deeg uit tot dunne lappen van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de pizzabodems over de bakplaten. Bestrijk ze met tomatenketchup en verdeel hierover het rulle gehaktmengsel. Laat dit nog 10 minuten rijzen. Leg de tomaatjes, met de snijkant naar boven en de feta erop. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza's in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze bestrooid met peterselie.
3 Maak er een vegetarische pizza van: vervang het gehakt door paprikamix: blokjes rode, groene en gele paprika.