1 Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot ze zijn uit te klappen tot een lap. Bestrooi het vlees van binnen en buiten met zout en peper en laat staan tot later gebruik. Verwarm de helft van de olie en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook, specerijen en pistachenoten toe en bak op lage stand nog enkele minuten. Schep als laatste de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
2 Verdeel dit mengsel over de binnenkant van de varkenshazen en leg hier de abrikozen bovenop. Vouw het vlees weer dicht en bind als een rollade stevig vast met een paar stukjes rolladetouw zodat de vulling niet kan ontsnappen. Verwarm de rest van de olie met de boter en braad de varkenshazen rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Voeg een paar eetlepels water toe en laat het vlees in circa 10 minuten met het deksel half op de pan gaar stoven. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in dikke plakken.
Varkenshaasje gevuld met abrikozen en pistachenoten is een recept van PLUS