Warme sticky toffeecake met ijs

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de dadels in stukjes en zet ze op met 200 ml water. Breng aan de kook en roer van de warmtebon af het bakpoeder erdoor. Laat dit afkoelen. Vet een bakblik met hoge rand in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 2 Klop 100 gram boter met de suiker en vanillesuiker luchtig en klop er een voor een de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer dit er goed doorheen. Schep de dadels erdoor en schenk het beslag in het bakblik. Bak de cake in 30 à 40 minuten gaar. Verwarm ondertussen al roerende de basterd­suiker met de slagroom en de rest van de boter tot de suiker goed gesmolten is. Laat even koken en giet 2/3 van deze saus over de warme cake. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot de cake de saus heeft geabsorbeerd. Laat de cake nog 10 minuten buiten de oven staan voordat u er stukken van snijdt. Serveer met de rest van de saus.

Warme sticky toffeecake met ijs is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept