1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de dadels in stukjes en zet ze op met 200 ml water. Breng aan de kook en roer van de warmtebon af het bakpoeder erdoor. Laat dit afkoelen. Vet een bakblik met hoge rand in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2 Klop 100 gram boter met de suiker en vanillesuiker luchtig en klop er een voor een de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer dit er goed doorheen. Schep de dadels erdoor en schenk het beslag in het bakblik. Bak de cake in 30 à 40 minuten gaar. Verwarm ondertussen al roerende de basterdsuiker met de slagroom en de rest van de boter tot de suiker goed gesmolten is. Laat even koken en giet 2/3 van deze saus over de warme cake. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot de cake de saus heeft geabsorbeerd. Laat de cake nog 10 minuten buiten de oven staan voordat u er stukken van snijdt. Serveer met de rest van de saus.
Warme sticky toffeecake met ijs is een recept van PLUS