Yoghurt-roomtaart

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
  • 2 Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden. + min. 2 uur koelen

Yoghurt-roomtaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-roomtaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Gember-roomtaart
2 uur-
Bekijk recept
SLANKE ANANAS-ROOMTAART
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-roomtaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept