Yoghurt-tiramisu met stroopwafels

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
  • 2 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie. Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor. Schenk de helft van dit mengsel op de koek-bodem in de springvorm. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.
    Voorbereiding
    stijd: ca. 30 minuten; koelen 3 uur.
  • 3 - Vervang stroopwafels door lange vingers en gebruik in plaats van een ronde vorm een vierkante diepe schaal.

Yoghurt-tiramisu met stroopwafels is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept
Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept