1 Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Vermeng de tomatenblokjes met de sjalot, rode peper, kappertjes, peterselie, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de vis af en dep goed droog met keukenpapier. Kerf het vel een paar keer in met een scherp mesje en bestrooi het met een beetje grof zout. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de geraspte kaas in 4 bergjes ver uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
2 Laat de kaas in de oven smelten en licht bruin worden. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de pan en bak de zalmfilet op het vel in circa 5 minuten bijna gaar. Keer de vis en schroei het vlees dicht. Leg de vis met het vel naar boven op een bord en lepel er wat topping over. Breek de krokante kaas in stukken en strooi die over de vis.
Zalmfilet met zoetzure topping en krokante kaas is een recept van PLUS