1 Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 8-10 minuten gaar. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Een beetje bite mag.
2 Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Maak ondertussen de Hollandaisesaus: doe de eidooiers, citroensap en 2 el water (of witte wijn) in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met een klein laagje kokend water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Klop met een garde de eiermassa luchtig totdat het mengsel als een lint aan de garde blijft hangen. Haal de kom van het vuur en schenk er nu langzaam kloppend voorzichtig de gesmolten boter bij. Breng de saus op smaak met zout en peper.
3 Hak de eieren grof. Serveer de asperges met de saus en beenham en bestrooi met het eierkruim.
Asperges met Hollandaisesaus en eikruim is een recept van PLUS