Asperges met Hollandaisesaus en eikruim

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 8-10 minuten gaar. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Een beetje bite mag.
  • 2 Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Maak ondertussen de Hollandaisesaus: doe de eidooiers, ­citroensap en 2 el water (of witte wijn) in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met een klein laagje kokend water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Klop met een garde de eiermassa luchtig totdat het mengsel als een lint aan de garde blijft hangen. Haal de kom van het vuur en schenk er nu langzaam kloppend voorzichtig de ­gesmolten boter bij. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 3 Hak de eieren grof. Serveer de asperges met de saus en beenham en bestrooi met het eierkruim.

Asperges met Hollandaisesaus en eikruim is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eenpersoonslunch van spinazie, ei, hüttenkäse en avocado
10 min
Bekijk recept
Pepperonibagel
15 min
Bekijk recept
Aardappelsoep met basilicum en bosui
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept