Aspergesalade met krokante serranoham

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de witte asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Schil de groene asperges niet maar snijd alleen het uiteinde af. Halveer dikke asperges in de lengte en snijd alle asperges schuin in stukjes van 3 cm.
  • 2 Kook de witte asperges in water met zout in 10-12 minuten beetgaar. Kook de groene asperges in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de serranoham in 3 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Neem de serranoham uit de pan en verkruimel grof.
  • 4 Klop een dressing van de resterende olijfolie, azijn, crème fraîche, de mosterd, de honing en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Meng de asperges met het sjalotje, de peterselie en de bieslookdressing. Voeg evenuteel een klein beetje water toe.
  • 6 Verdeel de aspergesalade over 4 borden. Bestrooi met de krokante serranoham. Lekker met sneetjes ciabatta.
  • 7 Vervang voor een vegetarisch voorgerecht de ham door hardgekookte kwarteleitjes. Ook lekker: Hollandse garnalen of reepjes gerookte zalm.

Aspergesalade met krokante serranoham is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept