1 Prik de worstjes rondom in. Doe ze samen met de knoflook en koriander in een schaal en schenk het bier eroverheen. Schep ze even om. Dek de kom af en laat minimaal 1 uur op een koele plek of in de koelkast marineren.
2 Snijd 2 sjalotten in ringen en doe ze in een kleine pan. Leg de worstjes erop en schenk de biermarinade erbij. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de worstjes op laag vuur circa 5 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat ze eventueel afkoelen. Dep de worstjes droog met keukenpapier.
3 Snijd de resterende sjalotten doormidden en rijg ze op een satéprikker. Bestrijk de sjalottenspiesje en de worstjes rondom met olie. Leg beide op de grill, rooster rondom goudbruin en gaar in circa 10 minuten.
4 Haal de sjalotten van de spiesjes en verdeel over de worstjes. Serveer met de barbecuesaus.
Bierworstjes met gegrilde sjalotten is een recept van PLUS