Gegratineerde venkel met bonenpuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de harde geitenkaas, snijd de knoflookteentjes fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de venkel in plakken van 1 cm dik.
  • 4 Breng in een ruime pan water aan de kook en leg de venkel erin.
  • 5 Houd het water ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.
  • 6 Haal de venkel uit het water, leg in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 7 Zet de schaal met venkel 15 minuten in de oven.
  • 8 Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  • 9 Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten zonder dat ze bruin worden. Voeg dan de spinazie en de bonen toe. 1
  • 0 Verwarm de spinazie en bonen al roerend met een houten lepel en plet ondertussen de helft van de bonen. 1
  • 1 Breng de bonenpuree op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout. 1
  • 2 Verdeel de veldsla en de puree over 4 borden en schep de venkel erbij.

Gegratineerde venkel met bonenpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenpuree
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gemengde crostini uit Toscane
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met bonenpuree
1u35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept