1 Rasp de harde geitenkaas, snijd de knoflookteentjes fijn.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
3 Snijd de venkel in plakken van 1 cm dik.
4 Breng in een ruime pan water aan de kook en leg de venkel erin.
5 Houd het water ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.
6 Haal de venkel uit het water, leg in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
7 Zet de schaal met venkel 15 minuten in de oven.
8 Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
9 Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten zonder dat ze bruin worden. Voeg dan de spinazie en de bonen toe. 1
0 Verwarm de spinazie en bonen al roerend met een houten lepel en plet ondertussen de helft van de bonen. 1
1 Breng de bonenpuree op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout. 1
2 Verdeel de veldsla en de puree over 4 borden en schep de venkel erbij.
Gegratineerde venkel met bonenpuree is een recept van PLUS