Zoek
Gele curry
4
50 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 - 250 g rijst of quinoa
500 g wortels
1 bakje shiitake
1 ui
2 el olijfolie
1 el kerriepoeder
200 ml kokoscrème
200 ml water
100 g bruine amandelen
200 g spinazie
Bereiding
1
Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd de wortels in kleine stukjes.
3
Snijd de shiitakes in plakjes.
4
Snipper de ui.
5
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.
6
Voeg de kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
7
Voeg de wortel en de shiitake toe en fruit weer 5 minuten.
8
Voeg de kokoscrème en 200 ml water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
9
Laat de wortel in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar worden. 1
0
Hak de amandelen grof. 1
1
Roer de spinazie door de curry en laat slinken. Breng eventueel op smaak met himalaya- of zeezout. 1
2
Strooi de amandelen erover. 1
3
Serveer de curry met rijst of quinoa. 1
4
Voeg wat verse gember toe.
Gele curry is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept