Romige aspergesoep

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges zorgvuldig en snijd de puntjes eraf (bewaar deze). Snijd de rest in plakjes van 1 centimeter dik.
  • 2 Maak de bouillon met de bouillonblokjes met 2 liter water en breng het aan de kook. Leg de aspergeplakjes erin, maar houd de puntjes nog even apart.
  • 3 Breng de soep weer tegen de kook aan en laat de asperges 15 minuten zachtjes garen.
  • 4 Maal de havermout in een blender fijn, voeg de amandelmelk toe en mix nog even goed door.
  • 5 Voeg het havermoutpapje met de aspergepunten toe aan de soep en breng weer heel even tegen de kook aan.
  • 6 Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) zwarte peper.

Romige aspergesoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept