Zoek
Romige aspergesoep
4
35 min
PLUS
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g witte asperges
4 groentebouillonblokjes
70 g havermout
200 ml amandelmelk
2 tl nootmuskaat
zwarte peper
Bereiding
1
Schil de asperges zorgvuldig en snijd de puntjes eraf (bewaar deze). Snijd de rest in plakjes van 1 centimeter dik.
2
Maak de bouillon met de bouillonblokjes met 2 liter water en breng het aan de kook. Leg de aspergeplakjes erin, maar houd de puntjes nog even apart.
3
Breng de soep weer tegen de kook aan en laat de asperges 15 minuten zachtjes garen.
4
Maal de havermout in een blender fijn, voeg de amandelmelk toe en mix nog even goed door.
5
Voeg het havermoutpapje met de aspergepunten toe aan de soep en breng weer heel even tegen de kook aan.
6
Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) zwarte peper.
Romige aspergesoep is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept