Uiensoep met gehaktballetjes, lente ui en kaascroutons

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes krokant en net gaar. Laat ze even afkoelen. Bak in de braadjus de uiringen glazig.
  • 3 Maak vervolgens de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uien en de gehaktballetjes er aan toe en laat even samen trekken.
  • 4 Maak in de tussentijd kaascroutons door de stokbroodplakken in een voorverwarmde oven licht te laten kleuren. Bestrooi ze met wat geraspte kaas en een snufje cayennepeper of paprikapoeder en zet weer terug in de oven. Laat ze in de oven staan totdat de kaas licht is gesmolten.
  • 5 Schep de soep in koppen of diepe borden. Leg de crouton in het midden en bestrooi met de gesneden lente uiringetjes.

Uiensoep met gehaktballetjes, lente ui en kaascroutons is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebonden preisoep met kaascroutons
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoep met lange kaascroutons
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kaascroutons
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep Met Kaascroutons
30-60 min -
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept