1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt in een steel- of sauspan de boter met de chocolade langzaam en roer glad. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2 Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met de suiker en een snuf zout in 3 min. dik en romig (lichtgeel). Schenk het eimengsel al roerend bij de chocoladeboter.
3 Zeef het bakmeel boven het chocolademengsel. Spatel het meel luchtig erdoor.
4 Schep de pindakaas door het beslag. Het beslag en de pindakaas hoeven niet helemaal gemengd te zijn. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de bessen.
5 Bak de brownie 30-35 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant krokant voelt en begint te breken. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd in 12 mooie stukken. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Pindakaasbrownie met blauwe bessen is een recept van Jumbo