1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees. Meng de paprikapoeder met 4 el olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee. Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
2 Halveer de aardappelen, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot. Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
3 Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.
Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips is een recept van Albert Heijn