Carpaccio met gegrilde garnalen

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng door de garnalen en laat minimaal 1 uur marineren.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 min. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing.

Carpaccio met gegrilde garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept