1 Verwarm de oven voor op 170 ºC. Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en 1 tl zout fijn in de vijzel. Meng 3 el olie erdoor.
2 Verhit de rest van de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven. Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
3 Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur. Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middel-hoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
4 Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bimi.
Varkensrollade met uiensaus is een recept van Albert Heijn