Brownies

25
30 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
  • 2 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
  • 3 Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.
  • 4 Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  • 5 Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.
  • 6 Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

Brownies is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept