1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
2 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
3 Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.
4 Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
5 Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.
6 Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.