1 Schil de aardappelen en snij ze verticaal in vieren en vervolgens in kleine plakjes. Hak de ui in grove stukken. Pocheer gedurende een tiental minuten in de friteuse, op 150°C. De bedoeling is niet om krokante frietjes te verkrijgen, maar zachte en nauwelijks gekleurde aardappelen. Laat goed uitlekken.
2 Sla de eieren tot een omelet en voeg 2 eetlepels water en wat zout toe. Voeg ook de aardappelen en de ui toe en controleer de kruiding.
3 Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Giet de bereiding in de pan en laat ongeveer 2 minuten sudderen op een matig vuur. Zet een deksel op de pan, druk goed aan en draai om. Haal de pan weg, de tortilla ligt nu omgekeerd op het deksel. Laat de tortilla terug in de pan glijden, ga rond de randen met een spatel en laat 1 tot 2 minuten pruttelen op een matig vuur.
4 Serveer warm of koud, met een salade of in kleine partjes gesneden als tapas.