GEBAKKEN AARDAPPELEN (BASIS)

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in gelijke stukken en spoel ze onder stromend koud water af. Breng de aardappelen aan de kook met zo veel water dat ze net bedekt zijn en voeg een flinke snuf zout toe.
  • 2 Draai het vuur lager en houd het water tegen de kook aan. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt.
  • 3 Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en stoom de aardappelen in 30 sec. droog. Haal de pan van het vuur, schud de aardappelen om en laat ze afkoelen.
  • 4 Meng voor het kruidenzout het zeezout met het paprikapoeder en de tijm. Schep door het zout.
  • 5 Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 3-4 min. per kant goudbruin en krokant.
  • 6 Voeg op het laatste moment de boter toe en bak nog 1 min.
  • 7 Schep de aardappelen op een schaal en bestrooi met kruidenzout naar smaak.

GEBAKKEN AARDAPPELEN (BASIS) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept