FRIET (BASIS)

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de friteuse tot 140 C. Snijd de aardappelen met een scherp mes in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in repen van 1 cm dik.
  • 2 Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met de theedoek goed droog.
  • 3 Rasp de schil van de citroen boven een kommetje. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper en citroensap.
  • 4 Bak de frieten in 3-4 porties in 4-5 min. op 140 C voor. Schud regelmatig het mandje zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Schud de olie goed van de frieten. Leg de frieten op een schaal of bakplaat met bakpapier en laat ze afkoelen.
  • 5 Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 C. Bak de frieten weer in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant.
  • 6 Schud na het bakken de olie goed van de frieten. Schep ze in een kom om met fijn zeezout naar smaak. Serveer de frieten met de citroenmayonaise.

FRIET (BASIS) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept