Zoek
Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto
6
80 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g Solo Vloeibaar
25 g Solo
1.5 dl warme melk
75 g vers geraspte Parmezaan
2 potjes groene pesto (Bertolli
peper en zout
1.5 kg bloemige aardappelen
2 eieren
125 g mozzarella
50 g broodkruim
125 g emmental in kleine blokjes gesneden
Bereiding
1
Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
2
Laat ze uitlekken en pel ze.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Smeer een ovenschotel van 23 cm in met 25 g Solo .
5
Strooi de helft van de broodkruimin de schotel en schud het overtollige kruim eruit.
6
Pureer de hete aardappelen en meng er de warme melk en 50 g Solo door.
7
Klop de eieren goed op en voeg ze aan het mengsel toe.
8
Meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
9
Schep de helft van het aardappelmengsel in de soufflévorm. 1
0
Druk het tegen de zijkanten naar boven.1
1
Schik er de blokjes emmentaler en mozzarella in en bedek met de rest van het aardappelmengsel. 1
2
Strijk de rest van de Solo over de oppervlakte van de soufflé. 1
3
Strooi er het broodkruim over. 1
4
Zet de soufflé in de warme oven en bak gedurende 20 minuten. 1
5
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog tien minuten.1
6
Verwarm ondertussen de groene pesto in een pannetje.
Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Aardappelsouffl met pancetta en parmezaan
30 min
Bekijk recept
Aardappelsouffle
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met zeevruchtensaus & aardappelsoufflé
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoufflé
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept