1 Pel de tomaten door ze 10 seconden in kokend water te dompelen en daarna in koud water, zodat de schil er vanzelf afkomt. Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.
2 Wrijf Solo in een oven- of braadpan, strooi er de sjalotten, tomaten en peterselie in.
3 Schik de verse zalm op.
4 Giet er de witte wijn bij en strooi er peper, zout en wat water of visnat over.
5 Breng voorzichtig aan de kook en zet dan ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C.
6 Snij de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik en bak ze in de Solo frituurolie .
7 Haal de stukken verse zalm uit de pan. Laat het kookvocht tot 4/5 inkoken.
8 Schik achtereenvolgens in een ovenschaal: een laag gerookte zalm, een laag aardappelschijfjes, verse zalm, geraspte Comté, aardappelschijfjes, gerookte zalm en ten slotte geraspte Comté.
9 Doe de room bij het kookvocht en laat nog wat indikken tot de saus bijna stroperig wordt. 1
0 Giet de saus rond de zalmlasagne en zet de schaal in een hete oven van 220 °C. 1
1 Na een tiental minuten is de Comté gegratineerd. 1
2 Dien warm op.
Millefeuille van zalm en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen