Zoek
Gratin Dauphinois
4
80 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kg aardappelen
2 teentjes look
400 gr gemalen kaas
0,5 l melk
0,5 l room
1 blaadje laurier
1 takje tijm
nootmuskaat
peper
zout
beetje boter
Bereiding
1
* Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look.
2
* Snij de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af.
3
* Strooi op de aardappelen gemalen kaas. Bedek de kaas terug met aardappelschijfjes.
4
* Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag gemalen kaas.
5
* Kook melk en room samen op met de tijm, laurier, teentje look en nootmuskaat.
6
* Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan.
7
* Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een satéstokje zonder problemen door de gratin kunt prikken.
Gratin Dauphinois is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept