ovenschotel met ham en ei

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en pureeer ze met de room en de geraspte gruyerekaas.Kruid met peper en zout en muskaatnoot.Snij de ham in dobbelstenen.Schep1/2 van de puree in een ovenvaste schotel en strooi 1/2 van de ham erover.Daarop komt de rest van de puree en de ham.Verdeel wat botervlokjes op de puree en duw er met de bolle kant van de lepel kuiltjes in.Zet de schotel 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.Laat vervolgens in elk putje 1 ei glijden en laat nog 5 minuten verder bakken.Onmiddellijk opdienen versierd met fijngesnipperde peterselie,bieslook of andere groene kruiden.

ovenschotel met ham en ei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept