Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de gratin: snij de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal. Breng 250 ml light room aan de kook. Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe.
  • 2 Giet de saus over de aardappels en de courgette en zet deze gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.
  • 3 Pel de scampi's en bak ze gaar in de Solo. Giet ze uit de pan en doe er dan de suiker in en laat lichtjes karameliseren. Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken. Voeg 250 ml light room toe en laat even inkoken.
  • 4 Meng de scampi's in de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout.

Gebakken scampi's met een gratin van courgettes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept