Pommes dauphines

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Draai ze door een roerzeef of pureer ze met de stamper. Breng het water aan de kook met de boter. Strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten lepel, tot het mengsel glad is. Doe er, van het vuur af, een voor een de eieren bij. Roer telkens krachtig tot het volledig opgenomen is. Doe er pas dan het volgende ei bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng de puree met het deeg. Schep het mengsel in een spuitzak met brede, gladde tuit. Spuit wat deeg in een eetlepel en laat het in frituutvet van 180°C glijden. Bak de soezen in porties. laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze goed heet.

Pommes dauphines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Australische Schotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borst van wilde duif met 3 korstgebakjes met kaas
0 min
Bekijk recept

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept