Rösti

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Spoel ze kort, dep ze goed droog en rasp ze. Dep ze dan nogmaals heel goed droog.
  • 2 Smelt twee derde van de boter in een koekenpan. Voeg er de geraspte en gedroogde aardappelen aan toe en druk aan. Kruid met peper en zout.
  • 3 Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten bakken op een zacht vuur. Voeg er af en toe wat boter aan toe en veeg de waterdamp van het deksel.
  • 4 Draai de kook om en laat ook de andere kant in ongeveer 20 minuten mooi gaar en goudbruin bakken.
  • 5 Variëren kan: Meng door de geraspte aardappelen ook gesnipperdeui en spekblokjes. Zo wordt de rösti een volwaardige maaltijd.

Rösti is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rode paprikasoep met broccolitosti
30 min-
Bekijk recept
Pompoenrösti
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Witte en pure chocolademousse cranberries
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roerei Met R?sti En Tomaat
20-30 min -
Bekijk recept