Ovengebakken krieltjes

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Maak de krieltjes schoon, zonder ze te schillen.
  • 2
    - Bestrijk de bodem van een brede ovenschaal met 2 el olijfolie. Leg de krieltjes naast elkaar in de schaal.
  • 3
    - Kruid de krieltjes met de Provençaalse mix en het zout.
  • 4
    - Besprenkel de krieltjes met nog 2 el olijfolie. Schuif in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ong. 35 à 45 min. bakken. Schep tussendoor enkele keren om zodat alle krieltjes langs alle kanten lekker knapperig en goudbruin worden. De krieltjes zijn gaar als u er gemakkelijk met een vork in kan prikken.
  • 5
    - U kan de Provençaalse mix ook vervangen door andere kruiden (Italiaanse mix, kruidentuiltje, tijm, rozemarijn). Voor een pittige smaak kan u de ovenschotel op voorhand met een teentje look inwrijven.
  • 6
    - U kan voor het bakken nog 50 gr gerookte spekblokjes aan de krieltjes toevoegen.
  • 7 (Los blad Colruyt)

Ovengebakken krieltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenpiepers met eieren & luxe ham recept
Bekijk recept
Kruidenomelet met kip
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentesoep van ovengebakken radijsjes
40 min
Bekijk recept
Tian van ovengebakken groenten op mediterrane wijze
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept