1 Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Laat ze eventjes afkoelen en snij ze dan in fijne plakken.
2 Spoel de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in blokjes. Pel en plet de knoflook. Laat de paprikablokjes en de
3 knofl ook 5 minuten zacht stoven in een beetje olijfolie. Kruid met oregano, peper en zout.
4 Vet een (vierkante) bakvorm in met olie. Leg er de aardappelen en groenten in laagjes in.
5 Klop de eieren los met de peterselie, peper en zout. Schenk ze bij de groenten.
6 Zet 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200° C voorverwarmde oven, of tot de eieren gestold zijn. Schakel de laatste minuten de grill in, zodat de bovenkant mooi kleurt.
7 Laat de tortilla een beetje afkoelen in de vorm, zodat ze er makkelijk van loskomt. Ontvorm ze en snij ze in stukken. Lekker lauw of op kamertemperatuur.
Tortilla met aardappel en puntpaprika is een recept van Solo Open Kitchen