Varkensreepjes met mosterdroom

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in flinke stukken, kook de aardappelen ca 20 min in water met zout
  • 2
    - snijd de schnitzels in reepjes, pel de uien, snijd ze in ringen en bestuif ze met bloem
  • 3
    - verhit 1-2 el olie in een grote pan, braad het vlees per portie aan, breng het vlees op smaak met zout en peper en neem het uit de pan
  • 4
    - verhit 2 el olie in het braadvet, bak de uien goudbruin, neem 1/4 van de ui uit de pan
  • 5
    - voeg het vlees en de provençaalse kruiden toe aan de overige uien
  • 6
    - voeg 375 ml water en de slagroom toe, breng het geheel aan de kook en laat het ca 5 min zachtjes doorkoken
  • 7
    - verhit de boter en de melk, giet de aardappelen af en pureer ze, roer de melk (met de boter) erdoorheen
  • 8
    - breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • 9
    - roer de mosterd door de saus, breng de saus op smaak met zout en peper1
  • 0
    - hak de peterselie fijn, garneer het geheel met de achtergehouden uiringen en de peterselie1
  • 1 Serveer met broccoli.

Varkensreepjes met mosterdroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli met mosterdroom
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rozemarijnaardappeltjes met victoriabaars
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse Aardappelschotel Met Mosterdroom.
10-20 min -
Bekijk recept

Milde thaise varkensvleescurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentemie met varkensreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese miesoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept