1 Reinig de grietbot en verwijder de kop. Knip met een schaar de vinnen af.
2 Neem een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie.Leg de vis met de witte zijde naar beneden. Bedek terug met een laagje aluminiumfolie.
3 Meng het zeezout met de eiwitten en bedek de vis volledig met het zout.
4 Plaats in de oven gedurende 30 minuten op 200°C.
5 Breng de visbouillon, de sjalotten en de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot 1/Voeg de wijnazijn toe en laat inkoken tot de helft.
6 Zeef de sjalotten eruit en warm op. Voeg de eidooiers toe en klop met de staafmixer op tot een homogeen schuim. Klop de room stijf en spatel deze eronder.
7 Kruid goed met peper en zout.
8 Reinig de postelein en droog hem goed. Voeg bij de saus en laat eventjes slinken
9 Schil de asperges en stoom ze gedurende 8à 10 min. .1
0 Schil de aardappeltjes, snijd in vorm en stoom gaar.
Grietbot onder een zoutkorst met Mechelse is een recept van Solo Open Kitchen