Grietbot onder een zoutkorst met Mechelse

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de grietbot en verwijder de kop. Knip met een schaar de vinnen af.
  • 2 Neem een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie.Leg de vis met de witte zijde naar beneden. Bedek terug met een laagje aluminiumfolie.
  • 3 Meng het zeezout met de eiwitten en bedek de vis volledig met het zout.
  • 4 Plaats in de oven gedurende 30 minuten op 200°C.
  • 5 Breng de visbouillon, de sjalotten en de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot 1/Voeg de wijnazijn toe en laat inkoken tot de helft.
  • 6 Zeef de sjalotten eruit en warm op. Voeg de eidooiers toe en klop met de staafmixer op tot een homogeen schuim. Klop de room stijf en spatel deze eronder.
  • 7 Kruid goed met peper en zout.
  • 8 Reinig de postelein en droog hem goed. Voeg bij de saus en laat eventjes slinken
  • 9 Schil de asperges en stoom ze gedurende 8à 10 min. .1
  • 0 Schil de aardappeltjes, snijd in vorm en stoom gaar.

Grietbot onder een zoutkorst met Mechelse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

traag gegaarde grietbot met schorsenerenzalfje
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grietbot met tempura en grijze garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
gebakken grietbot(of kabeljauw)
120 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde grietbot met schorseneren
0 min
Bekijk recept