Slavink met aardappel-knolselderpuree

3
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen schillen en opzetten op het vuur.
  • 2 Slavinken kort aanbakken/dichtschroeien(kruiden) en verder laten garen in een voor verwarmde oven op170° ongeveer een 30 min. regelamtig overgieten met braadsap. (braadpan en -vocht bijhouden!)
  • 3 Knolselder in blokjes snijden en 2 min in kokend water garen.
  • 4 Aardappelen pureren en melk en boter toevoegen en afkruiden met peper en zout en nootmuskaat.
  • 5 De knolselder blokjes toevoegen aan de puree en mengen en warmhouden.
  • 6 Braadpan blussen met geutje water en rode wijn. (naar smaak) en binden met een klontje boter.
  • 7 Dresseren: puree met een ijstang scheppen en 2 bolletjes op het bort leggen.- slavink er langs leggen en half over sauzen.
    - takje munt opsteken.
  • 8 Smakelijk!!!

Slavink met aardappel-knolselderpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindesteaks gepaneerd met noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfststamppot met slavink
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziestamppotje met zongedroogde tomaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept