Kip met champignons

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij 400 gram schoongemaakte champignons in vieren. Pel en halveer de sjalotten. Snij de lente-uitjes in de lengte doormidden. Braad de kippenbouten goudbruin in de olie, kruid ze met peper , zout en tijm. Neem de kippenbouten uit de pan en houd ze even apart. In dezelfde pan de sjalotten fruiten samen met de champignons en lente-ui ( kort aanfruiten).Blus met het glas witte wijn en de gevogeltebouillon. Voeg dan de kip er weer bij . Breng op smaak met peper en zout en laat 45 minuten verder garen op een zacht vuurtje. Bind de saus met wat maïszetmeel ( opgelost in een beetje water uiteraard!)
  • 2 Smakelijk!

Kip met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept