1 Wrijf 4 kleine gratinschotels in met een teentje look.
2 Schil, was en snij de aardappelen in fijne plakjes en leg ze daarna in een slakom. Bedek ze met koud water.
3 Was de paddestoelen voorzichtig en snij de zanderige onderkant af. Snij ze daarna in schijfjes.
4 Fruit de paddenstoelen in een scheutje olie. Kruid met peper en zout.
5 Verwarm de room en voeg nootmuskaat, peper en zout toe.
6 Verwarm de oven voor op 180°C.
7 Dep de aardappelen droog met keukenpapier en leg ze daarna in laagjes in de kleine gratinschotels. Voeg een laagje paddenstoelen en room toe. Herhaal maar eindig altijd met een laagje aardappelen, room en kaas.
8 Plaats de schoteltjes in de oven en laat ze garen tot de aardappelen mals en goudbruin zijn (ongeveer 45 minuten)
9 Bescherm het oppervlak van de schaaltjes met bakpapier als de boven kant te snel bruin kleurt.
Gratin dauphinois met bospaddestoelen is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen