Aardappelen uit de oven

4
90 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken. Ontvel de tomaten in kokend water en snij ze in schijven. Pel de uien en snij ze in plakjes. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschotel in met olijfolie en schik daarin de aardappel, tomaat en ui in lagen. Kruid elke laag met zout, peper, oregano en wat parmezaan. Sprenkel er de olijfolie en witte wijn over. Leg er enkele klontjes boter op en bak de gratin 1 u in de oven. Controleer met een vork of de aardappelen gaar zijn en bestrooi de de gratin met de rest van de parmezaan. Gril de schotel en gratineer de bovenkant. Dien de schotel warm op.

Aardappelen uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept