Zoek
Hongaarse aardappelschotel
6
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
snuifje marjolein
1 blokje Knorr Bouillon Vlees Traditioneel
2 kg aardappels
2 ajuinen
2 potjes zure room
1 kg gehakt
2 potjes tomatenpuree (groot)
2 eetlepels paprikapoeder (mag meer)
teentjes look
Bereiding
1
*kook de aardappels
2
*snij de ajuintjes fijn en stoof ze
3
*voeg er het gehakt bij en laat rustig bakken
4
*voeg de paprika toe (eventueel marjolein, look)
5
*voor de saus:
6
-breng de tomatenpuree in een kom
7
-meng met 2,5 dl water met het knorrbouillonblokje en laat even opkoken
8
-van het vuur nemen en even laten afkoelen
9
-de zure room eronder roeren en kruiden naar beleiven1
0
*schotel vullen als volgt: eerst scotel invetten, daarna een laagje aardappels in schijfjes,daarop een laagje gehakt,daarop een laagje saus1
1
-eindigen met een laagje aardappels en saus1
2
*schotel in de oven opwarmen op 175°C1
3
*smalkelijk!!
Hongaarse aardappelschotel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met gerookte makreel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept