Zoek
Balletjes in tomatensaus
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg gemengd gehakt
200 gr chapeluur
5 zakjes tomatensaus
zout en peper
gehakt kruiden
klontje boter
Bereiding
1
1) Meng gehakt (met chapeluur en kruiden)
2
2) Voeg wat peper en zout toe (naar eigen smaak)
3
3) Maak balletjes van ongeveer 1cm (of naar eigen keuze)
4
4) Breng wat aan de kook, als het net begint te koken, voeg je voorzichtig balletjes toe. Het water kan je licht zouten (naar eigen keuze).
5
5) Laat dit ongeveer een dikke 5 minuten koken
6
6) Giet af (voorzichtig damp is heet)
7
7) Laat wat boter (solo) smelten in de pan, bak dan de balletje even op (zodat ze een mooie lichte bruine kleur krijgen) haal van het vuur.
8
8) Maak de saus als op de verpakking (ik nam van knor tomatensaus= 250ml water/ zakje). Ik gebruikte er een 5 a 6 zakje voor.
9
9) Bij dikkere saus neem je iets minder water en bij lichter (dunnere) saus wat meer.1
0
10) Saus klaar? Voeg dan balletjes toe en roer goed om.1
1
Ik maakte hier puree bij heerlijk, laat het smakken!!!
Balletjes in tomatensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept