Balletjes in tomatensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1) Meng gehakt (met chapeluur en kruiden)
  • 2 2) Voeg wat peper en zout toe (naar eigen smaak)
  • 3 3) Maak balletjes van ongeveer 1cm (of naar eigen keuze)
  • 4 4) Breng wat aan de kook, als het net begint te koken, voeg je voorzichtig balletjes toe. Het water kan je licht zouten (naar eigen keuze).
  • 5 5) Laat dit ongeveer een dikke 5 minuten koken
  • 6 6) Giet af (voorzichtig damp is heet)
  • 7 7) Laat wat boter (solo) smelten in de pan, bak dan de balletje even op (zodat ze een mooie lichte bruine kleur krijgen) haal van het vuur.
  • 8 8) Maak de saus als op de verpakking (ik nam van knor tomatensaus= 250ml water/ zakje). Ik gebruikte er een 5 a 6 zakje voor.
  • 9 9) Bij dikkere saus neem je iets minder water en bij lichter (dunnere) saus wat meer.1
  • 0 10) Saus klaar? Voeg dan balletjes toe en roer goed om.1
  • 1 Ik maakte hier puree bij heerlijk, laat het smakken!!!

Balletjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept